Yaraların iyileşmesinde en önemli etken, yara bölgesinin dolaşım sistemi tarafından yeterince kanlanmasıdır. Diyabet hastaları, steroid kullanan kişiler, kemoterapi alan kişiler vb. durumlarda dolaşım sistemi baskılandığı için bu tip hastalarda yara ve yanıkların iyileşmesi gecikmekte ve komplikasyonlara yol açabilmektedir.
Ozon tedavisinin esas etkisi vücuttaki dolaşımı aktif hale getirmek olduğundan, yara ve yanık tedavisinde hastaya çok önemli boyutlarda fayda sağlandığı görülmektedir. Özellikle diyabetik ayak dediğimiz diyabet hastalarına bağlı ayaklarda dolaşımsal bozukluğa bağlı iyileşmeyen yaralarda ozon tedavisinin otohemoterapi ve torbalama dediğimiz yara bölgesine ozon gazı verilmesi ile birlikte uygulaması sonucunda hastalarda yıllardır çok önemli ölçülerde yara iyileşmesi sağlandığı ve komplikasyonların önüne geçildiği görülmektedir.
Romatoid Artrit ve Ozon Tedavisi
Romatoid artrit eklem iltihaplarının sık görülen bir biçimidir ve eklemlerin içindeki zarda (sinoviyumda) ve/veya diğer iç organlarda iltihaba yol açar. Eklem hattı kalınlaşır ve eklemde ısı artışı, şişme ve ağrıya yol açabilir. Romatoid artrit kronik bir hastalıktır ve uzun süre devam eder. Vücutta değişik eklemleri etkileyebilir.
Ozon terapisi sistemik etkileriyle birlikte vücuttaki antiinflamatuar sistemi aktifleştirdiği için Romatoid Artirt ve yol açtığı semptomları büyük ölçüde hafifletme etkisine sahiptir.
Araştırmalar gösteriyor ki; hastanın tedavi için kullandığı ilaçların devamıyla birlikte ozon terapisine devam ettiği taktirde bir süre sonra ilaç kullanımının önemli ölçüde azaldığı ve şikayetlerinde büyük azalmalar olduğu gözlenmektedir. Ayrıca Romatoid Artrit tedavisinde kullanılan ilaçların yan etkileri olan duygu-durum bozukluklukları ve kronik yorgunluk gibi semptomlar ozon tedavisi ile büyük ölçüde baskılanabilir.
Ozon Tedavisinin hastalıkların daha hızlı iyileşmesi ve ilaç kullanımını azaltması ile ilgili videoyu BURAYA veya aşağıya tıklayarak izleyebilirsiniz:
Diğer yazılarımızı okumak için BURAYA tıklayabilirsiniz.