Grip özellikle vücut direncinin düşük olduğu kişilerde (yaşlılar, kronik hastalıkları olan kişiler, gebeler vs.) oldukça ağır seyredebilen önemli bir hastalıktır. Gebelerde ikinci ve üçüncü 3 aylarda solunum ve dolaşım sistemi üzerine ağır yükler yüklendiğinden, vücut direnci oldukça düşüktür. Bu dönemlerde gebelerde gribal enfeksiyonlar ağır seyreder ve pnomoni (zatürre) gibi komplikasyonlar sık görülür. Dünya Sağlık Teşkilatı (WHO) ikinci ve üçüncü 3 aylardaki gebeleri, özellikle salgın dönemlerinde yüksek risk grubunda göstermektedir.
Grip aşısı yumurta proteinlerinde üretilerek inaktif hale getirilmiş virüslerle hazırlanmıştır. Canlı aşı değildir. Bugüne kadar gebelerde grip aşısı kullanımı sonrası herhangi bir komplikasyon görülmemiştir. Bu konuda çok sayıda yapılan araştırmalarda , grip aşısının özellikle gebeliğin ikinci ve üçüncü 3 aylarında güvenli olduğu saptanmıştır. İlk 3 ayda grip aşısı kullanımı ise bu dönemde tüm ilaçlardan kaçınma prensibi nedeniyle birçok doktor tarafından tercih edilmemektedir. Aşının hazırlanmasında kullanılan kurşun miktarının bazı aşılarda yüksek düzeyde olmasının gebelere zararlı olabileceği iddiası ise henüz bilimsel olarak kanıtlanmamıştır. Grip aşısı, yalnızca protein alerjisi olan gebelere uygulanmamalıdır. Bu durum alerjik şoka neden olur.
Sonuç olarak özellikle ikinci ve üçüncü 3 aylardaki gebelerde grip aşısının uygulanmasının hiçbir sakıncası yoktur. Özellikle öğretmenler gibi kalabalık yerlerde çalışan gebeler ve sağlık çalışanı gebelere yüksek risk taşıdıklarından dolayı mutlaka yapılmalıdır.